Restauratér Číž: Největší problém je chaotičnost veškerých nařízení

Od dnešního dne jsou v platnosti nová omezení, mezi nimiž je také povinnost restaurací a barů zavírat nejpozději ve 20:00. Jak toto opatření vnímají samotní provozovatelé? Je pro jejich živnosti opravdu kritické? O tom jsme v dnešním pořadu 13+ hovořili s Pavlem Čížem, majitelem restaurace Na Formance v obci Lidečko na Vsetínsku.
Jak nám ve vysílání sdělil, dopady jsou pro jeho podnik „přímo katastrofální“. „Pokud bychom neměli další aktivity, tzn. jiné spřízněné firmy, které pracují v dalších oborech, naše restaurace už by neexistovala,“ řekl. Největší problém Pavel Číž nespatřuje ani tak v opatřeních samotných jako v jejich nepředvídatelnosti: „Kdybychom mohli plánovat, měli nějaké přesné instrukce, se kterými bychom mohli počítat, tak se s tím dokážeme smířit (…) Největší problém pandemie v České republice je chaotičnost veškerých nařízení,“ zdůraznil. Jak srovnává situaci v zemi se zahraničím? Kolik procent celkového obratu jeho restaurace časnějším uzavřením ztrácí? A co by podle něj provozovatelům stravovacích zařízení v současné situaci pomohlo? Poslechněte si celý rozhovor v našem Audioarchivu.