Očekávané události 25. a 26. října 2014

25. října 2014 Události Autor: Petr Pospíšil

V kostele svatého Víta v Horní Pasece na Havlíčkobrodsku se dnes lidé sejdou ke společné modlitbě za zemřelé. Kostel je poslední upomínkou na městečko Zahrádka zbourané kvůli přehradě Švihov. Součástí programu bude i koncert a komentovaná prohlídka kostela. Začíná se ve 14.00 hodin. Nabízíme výběr dalších očekávaných událostí tohoto víkendu.

Sobota:

13. ročník Konference rodin, začíná v 8.30 v hotelu Relax v Rožnově pod Radhoštěm. Potrvá až do pondělí. Do programu jsou zařazeny přednášky o víře a pověrách či o důsledcích neodpuštění.

V kostele svaté Anny v Praze na Starém městě proběhne od 21.00 hod. benefiční koncert Světlo pro světlušku. Vystoupí například Chinaski, Xindl X, Bára Basiková, Dagmar Pecková a další hosté.

"Ježíš, ne Caesar, toť smysl našich dějin a demokracie" – to je citát T. G. Masaryka, který ponese památník s bustou, který bude v 15.00 hod. odhalen v lokalitě Horečky ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku.

V 10.00 hod. začínají Dny stromů na pardubickém zámku. Návštěvníci uvidí ukázky práce stromolezců nebo mohou vyrazit na přírodovědné vycházky.

Tradiční dvoudenní úklid Jizerských hor po letní sezoně mají v plánu v Bedřichově na Jablonecku. Akci pořádá Společnost pro Jizerské hory

V Brně začíná mezinárodní seminář izraelských tanců. Potrvá do 27. října. Akce se koná ve sportovní hale gymnázia na Třídě kapitána Jaroše.

V Liberci proběhne premiéra nového představení Naivního divadla Třetí gong aneb Loutky hrají divadlo. Představení začne v 19.00 hod. Naivní divadlo tím zároveň oslaví své 65. narozeniny.

Občanské sdružení Bosá turistika pořádá výšlap na Sněžku bez bot. Výtěžek z akce bude věnován nadačnímu fondu Kapka naděje. Sraz účastníků je v 10.00 hod. v informačním centru v Peci pod Sněžkou.


Neděle:


Dnes končí letní čas. Ve 3:00 hod. se ručičky hodin vrátí o 60 minut zpět na 2:00 hod.

V Tunisku se budou konat parlamentní volby. Nový parlament budou v předčasných volbách vybírat také Ukrajinci.

V Brazílii probíhá druhé kolo prezidentských voleb. První kolo se konalo 5. října.

Prezident Miloš Zeman pokračuje v návštěvě Číny. V Pekingu s představiteli země jedná o možnostech ekonomické spolupráce.

Na brněnském výstavišti končí Evropská výstava psů všech plemen. V 18.00 hod. je na programu finále s vyhlašováním vítězů.

Den otevřených dveří v prezidentské vile Hany a Edvarda Benešových proběhne od 10.00 do 16.00 hod. v Sezimově Ústí na Táborsku.

Na většině hradů a zámků v Libereckém kraji končí turistická sezona, v Zákupech na Českolipsku ale ještě chystají pro návštěvníky i novinky.

Mší svatou oslaví farnost ve Spálově na Novojičínsku 280 let od posvěcení chrámu. Slavnostní bohoslužbě bude předsedat vsetínský děkan P. František Král. Bohoslužba začíná v 9.30 hod.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony