Očekávané události středy 8. července 2015

8. července 2015 Události Autor: Petr Pospíšil

Mší svatou v brněnské katedrále svatých Petra a Pavla začne v 19.00 hod. 25. ročník Katolické charismatické konference. Potrvá do 12. července na výstavišti. Nabízíme výběr dalších očekávaných událostí.

Papež František ukončí setkáním s mladými duchovními návštěvu Ekvádoru a zamíří do Bolívie. V noci na čtvrtek se setká s prezidentem Evem Moralesem a přesune se do města Santa Cruz de la Sierra.

Europoslanci ve Štrasburku by mohli hlasovat o návrhu svých doporučení k chystané dohodě o volném obchodu mezi EU a USA. Plénum rozděluje především otázka ochrany investic.

V lotyšské Rize proběhne inaugurace nového lotyšského prezidenta Raimondse Véjonise.

V Karlových varech pokračuje 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Potrvá do soboty.

V kostele sv. Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech proběhne v 16.00 hod. pietní vzpomínka na padlé vojáky Armády ČR, kteří položili svůj život v zahraničních operacích. Akce se koná rok od sebevražedného útoku v afghánské provincii Parwan, v jehož důsledku zahynulo pět českých vojáků.

Na zámku Sychrov na Liberecku zazní ve 20.00 hod. koncert americké písničkářky Suzanne Vega.

Na zámku v Kamenici nad Lipou v 10.00 hod. zahájí desátý ročník Hračkobraní – festival hraček z přírodních materiálů, který potrvá do neděle.

Na nábřeží Dukelských hrdinů v Rožnově pod Radhoštěm bude v 11.00 hod. otevřeno nové stanoviště záchranné zdravotnické služby.

Poslední rozloučení s legendou českého fotbalu Josefem Masopustem proběhne v 11.00 hod. na fotbalovém stadionu v Praze na Julisce. Smuteční obřad bude přístupný veřejnosti a bude doprovázen vojenskými poctami.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony