Maraton hudby Brno 2016

Maraton hudby Brno 2016
27. května 2016 Archiv článků public Autor: Pavel Chaloupka

Na jihu Moravy dnes (27.5.) začíná první ročník nového multižánrového festivalu Maraton hudby Brno 2016. V rámci akce proběhne o víkendu v širším centru města téměř sto vystoupení, ve kterých se představí na sedm set muzikantů. Koncerty, happeningy, performance a workshopy se odehrají v ulicích, kavárnách, klubech, koncertních sálech i kostelech.

Ústředním dnem festivalu je sobota, kdy se program rozprostře do 11 tematických okruhů: Hudba na Staré radnici, Pianoštafeta, Nekonečné varhany, Maratonské hudcování, Hudba a gastronomie, Hudba v kavárnách, Hudba v ulicích – busking, Domácí koncerty, Šalina pub, Hudba institucí a Klubová noc. Tváří pilotního ročníku festivalu je zpěvák Karel Heřman. Spolu s kapelou Ukulele Orchestra jako Brno rozproudí zábavu v Sono Centru během Klubové noci a dramaturgicky se podílí také na přípravě Hudby na Staré radnici.

NyníRanní proud
Píseň: Sancta Dei Genitrix (2009); Interpret: Royal Philharmonic Orchestra, Philharmonic Academy of Rome, Benedict XVI; Album: Benedict XVI: Alma mater
06:30Dnešní evangelium
06:35Ranní chvály
06:50Duchovní slovo
07:00Radio Vatikán (slovenské...
07:15Ranní proud
08:00Klíčové slovo (Rádio 7)

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony